Translate

ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

 ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ)

Ζύμη

• 120 ml χλιαρό νερό (± 35°C)
• 20 γρ. φρέσκια μαγιά ή 5 γρ. ξηρή μαγιά
• 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο (± 30 ml)
• ½ κ.γ. ζάχαρη (± 2 ml)
• ½ κ.γ. αλάτι (± 2 ml)

Γαρνίρισμα


• 100 γρ. παρμεζάνα (ή άλλο σκληρό τυρί)
• 2 κολοκυθάκια (180-200 γρ./καθένα)
• 75 γρ. προσούτο (λεπτά κομμένο)
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο (± 15 ml)
• 75 ml σάλτσα τομάτας 


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Στο Μπωλ Αναμείξεως 3λ προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με τη Σπάτουλα Σιλικόνης. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
2. Γεμίζουμε το μισό νεροχύτη με νερό που να έχει θερμοκρασία περίπου 37°C. Κλείνουμε το μπωλ με το κάλυμμα και το τοποθετούμε στο νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, ενώ ετοιμάζουμε το
γαρνίρισμα.
3. Με τον Κάθετο Αποφλοιωτή ετοιμάζουμε τις νιφάδες παρμεζάνας.
4. Στον Κόπτη Σπιράλ ενσωματώνουμε τον πορτοκαλί κόπτη και κόβουμε τα κολοκυθάκια πάνω από ένα μπωλ.

5. Κόβουμε σε λωρίδες το προσούτο και το προσθέτουμε στο μπωλ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις μισές νιφάδες παρμεζάνας και ανακατεύουμε απαλά. Προσέχουμε να μη σπάσουν τα σπιράλ κολοκυθιού.
6. Αφαιρούμε τη σχάρα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
7. Χρησιμοποιώντας τον Πλάστη, απλώνουμε τη ζύμη στο Πλαστήρι σχηματίζοντας έναν κύκλο 30εκ.
8. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο Φύλλο Σιλικόνης με πλαίσιο που είναι τοποθετημένο στην κρύα σχάρα.
9. Απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας στη ζύμη και έπειτα γαρνίρουμε με τα σπιράλ κολοκυθιού και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες νιφάδες παρμεζάνας.
10. Τοποθετούμε τη σχάρα στην πιο χαμηλή θέση μέσα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά