Translate

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ (Μαγείρεμα στα μικροκύματα)

Ήρθε η ώρα να αγαπήσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας. Είναι γρήγορος και λιγότερο απαιτητικός από το συμβατικό σας φούρνο. 

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

• 180γρ. κατσικίσιο τυρί
• 50γρ. καπνιστός σολωμός
• 8 φύλλα βασιλικού
• 4 φύλλα ζύμης
• 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 φέτα ψωμί (για προθέρμανση)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε οχτώ φέτες και το καπνιστό Σολωμό σε λεπτές λωρίδες.
2. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού χρησιμοποιώντας το Ψαλίδι Κουζίνας.
3. Τοποθετούμε κάποιες λωρίδες καπνιστού σολομού και φύλλα βασιλικού πάνω σε κάθε φέτα από το κατσικίσιο τυρί.
4. Κόβουμε τα φύλλα ζύμης στη μέση και τα αλείφουμε με το λάδι χρησιμοποιώντας το Πινέλο Σιλικόνης.
5. Τυλίγουμε την κάθε φέτα κατσικίσιου τυριού με τα φύλλα ζύμης.
6. Τοποθετούμε τη φέτα ψωμιού στο Μάικρο Γκριλ, τοποθετούμε το κάλυμμα σε χαμηλή θέση και ψήνουμε για 2’ και 30’’ στα 900 watts για να προθερμανθεί.
7. Αφαιρούμε το κομμάτι ψωμιού και αμέσως τοποθετούμε τις τορτίγιες με το κατσικίσιο τυρί στο Μάικρο Γκριλ. Τοποθετούμε το κάλυμμα σε χαμηλή θέση και ψήνουμε για 5’ στα 900 watts.
Αναποδογυρίζουμε τις τορτίγιες με το κατσικίσιο τυρί, τοποθετούμε το καλυμμα σε χαμηλή θέση και ξαναψήνουμε για 1 - 2’ στα 900 watts.
8. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.