#Συνταγή_για_γέμιση_κοτόπιτας
❇️ Συνταγή:
800 - 850 γρ. Κοτόπουλο στήθος
3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μικρά τετράγωνα
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρά τετράγωνα
2 καρότα τριμμένα
200γρ. Μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα)
250γρ κίτρινο τυρί
200ml κρέμα γάλακτος
1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό
3-4 κσ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι
Μοσχοκαρυδο
Πάπρικα
---------------------------------------------------
❇️ Εκτελεση:
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τα λαχανικά μας να είναι έτοιμα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια σωτεζα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμύδι 2-3 λεπτα. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σωτατισμα μέχρι να μαραθουν. Προσθετουμε το κοτόπουλο (ψιλοκομμένο), ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φύλλο θέλετε εσείς, είτε σπιτικό, είτε κρούστας, είτε κουρου, είτε σφολιάτα, ότι σας αρέσει! Και καλή σας όρεξη!! 😉
Υ. Γ extra tip!! Αν χρησιμοποιήσετε Light κρέμα γάλακτος και Light κίτρινο τυρί, θα γίνει και πολύ ελαφριά καθώς έχει ελάχιστο ελαιόλαδο!!