Translate

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

 

200γρ. μπισκότα κανέλας 

350γρ. ψημμένα κάστανα 

200γρ. χοιρινός κιμάς 

1 κοτόπουλο (2,5 κιλά)

3 κ.σ (45 ml) κονιάκ 

50γρ. βούτυρο

αλατοπίπερο 

οδοντογλυφίδες


ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΙΑ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C για 6-7’ στη λειτουργία του αέρα.
2. Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
3. Στο Έξτρα Τσόπερ, ψιλοκόβουμε περίπου 250γρ. κάστανα.
4. Σ’ ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα μπισκότα, με τα ψιλοκομμένα κάστανα, τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε.
5. Γεμίζουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου με το μείγμα και χρησιμοποιούμε τις οδοντογλυφίδες για να το κλείσουμε.
6. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο Ούλτρα Πλας 5 Λ. και ρίχνουμε από πάνω το κονιάκ.
Προσθέτουμε μικρά κομμάτια βουτύρου, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα κάστανα (100γρ.) γύρω από το κοτόπουλο.
7. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αφαιρούμε το κάλυμμα και ψήνουμε επιπλέον 15 λεπτά.
8. Περιμένουμε να κρυώσει για 15’ με το κάλυμμα μέχρι να σερβίρουμε.