ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ
• 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
• 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
• 3 κ.σ ελαιόλαδο
• 3 κ.σ τοματοπελτέ
• 1 κύβος βοδινού κρέατος
• 1 κ.γ στεγνά βότανα: θυμάρι ή ρίγανι
• 250γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 κ.γ ζάχαρη
• 400γρ. τοματα κόνκασε
• Αλάτι και πιπέρι
• 700γρ. κολυκυθάκια
• Τριμμένο τυρί για σερβίρισμα
• 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
• 3 κ.σ ελαιόλαδο
• 3 κ.σ τοματοπελτέ
• 1 κύβος βοδινού κρέατος
• 1 κ.γ στεγνά βότανα: θυμάρι ή ρίγανι
• 250γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 κ.γ ζάχαρη
• 400γρ. τοματα κόνκασε
• Αλάτι και πιπέρι
• 700γρ. κολυκυθάκια
• Τριμμένο τυρί για σερβίρισμα
1. Στη Μάικρο Κανάτα 1 Λ., αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με το κάλυμμα και ψήνουμε για 3’ στα 600 watts.
2. Προσθέτουμε στη Μάικρο Κανάτα 1 Λ., τον τοματοπελτέ, θρυμματισμένο τον κύβο βοδινού κρέατος, τα στεγνά βότανα, το μοσχαρίσιο κιμά, τη ζάχαρη, την τομάτα κόνκασε, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα.
3. Καλύπτουμε την Κανάτα με το κάλυμμα της και ψήνουμε για 9’ στα 600 watts, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
4. Χρησιμοποιούμε τον Πολυκόπτη Σπιράλ με τον Κόκκινο Κόπτη για σχήμα σπαγγέτι και κόβουμε τα κολοκυθάκια.
5. Βάζουμε 400 ml νερό στη βάση του Μεγάλο Μάικρο Μούλτι. Τοποθετούμε τα ‘’μακαρόνια’’ από κολοκύθι στο τρυπητό. Toποθετούμε το τρυπητό στη βάση, καλύπτουμε με το κάλυμμα και μαγειρεύουμε για 9-12’ στα 900 watts (9’ για αλ- ντεν- τε ‘’μακαρόνια’’ λαχανικών, 12’ για πιο μαλακά ‘’μακαρόνια’’ λαχανικών ). Αφήνουμε να σταθεί για 5’.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο.
6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια λαχανικών με σάλτσα τομάτας και τριμμένο τυρί.
2. Προσθέτουμε στη Μάικρο Κανάτα 1 Λ., τον τοματοπελτέ, θρυμματισμένο τον κύβο βοδινού κρέατος, τα στεγνά βότανα, το μοσχαρίσιο κιμά, τη ζάχαρη, την τομάτα κόνκασε, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα.
3. Καλύπτουμε την Κανάτα με το κάλυμμα της και ψήνουμε για 9’ στα 600 watts, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
4. Χρησιμοποιούμε τον Πολυκόπτη Σπιράλ με τον Κόκκινο Κόπτη για σχήμα σπαγγέτι και κόβουμε τα κολοκυθάκια.
5. Βάζουμε 400 ml νερό στη βάση του Μεγάλο Μάικρο Μούλτι. Τοποθετούμε τα ‘’μακαρόνια’’ από κολοκύθι στο τρυπητό. Toποθετούμε το τρυπητό στη βάση, καλύπτουμε με το κάλυμμα και μαγειρεύουμε για 9-12’ στα 900 watts (9’ για αλ- ντεν- τε ‘’μακαρόνια’’ λαχανικών, 12’ για πιο μαλακά ‘’μακαρόνια’’ λαχανικών ). Αφήνουμε να σταθεί για 5’.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο.
6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια λαχανικών με σάλτσα τομάτας και τριμμένο τυρί.