Translate

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ (ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ)

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Χρόνος Προετοιμασίας  20’                900 watts  10’                 Χρόνος Αναμονής 5’ 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Σάλτσα:                                                              ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 1 γιαούρτι (125 γρ.)
• 1 κ.σ (15 ml) χυμός λάιμ
• 1 κ.σ (15 ml) τριμμένο λάιμ
• 1 κ.σ (15 ml) κουρκουμάς
• 1 κ.σ (15 ml) κόλιανδρος
• 1 κ.γ (5 ml) κύμινο
• 1 κ.γ (5 ml) τσίλι
• 1 κ.γ (5 ml) αλάτι

Κρέας:

• 600 γρ. στήθη κοτόπουλου (3 μέτρια)
• 300 ml ζωμός λαχανικών (χωρίς λιπαρά)
• 15 ml κόρν φλάουρ διαλυμένο με 30 ml νερό

Για Σερβίρισμα

• 25 γρ. σκόνη καρύδας
• 100 ml γάλα καρύδας (κατά προτίμηση συμπυκνωμένο)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Προσθέτουμε, κόβουμε και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σως στο Έξτρα Τσόπερ  1.35 Λ. μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου στη Μάικρο Χύτρα Ταχύτητας, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
3. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 10’. Προσθέτουμε το ζωμό, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.
4. Τοποθετούμε το κάλυμμα στη Μάικρο Χύτρα Ταχύτητας και μαγειρεύουμε για 10’ στα 900 watts.
5. Αφήνουμε να σταθεί για 5’ πριν αφαιρέσουμε το κάλυμμα του.
6. Κόβουμε σε φέτες τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετούμε στα πιάτα.
7. Ανακατεύουμε στη σάλτσα,το γάλα καρύδας και το περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόνη καρύδας πριν το σερβίρουμε.