Translate

ΟΣΟΜΠΟΎΚΟ

Μαγείρεμα στα μικροκύματα 

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

• 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι ± 200 γρ. το καθένα
• 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 250 γρ. καρότα
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 κύβο ζωμό βοδινού χωρίς λίπος
• αλάτι και πιπέρι
• 1 πορτοκάλι
• 400 γρ. κονσέρβα τομάτες σε κύβους
• 100 ml. νερό


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Στο Μπωλ Αναμείξεως 3λ, ανακατεύουμε το κρέας με το αλεύρι, ώστε να καλυφθεί κάθε φέτα κότσι με αλεύρι.
2. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τα κόβουμε στο Ίζυ Τσόπερ.
3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του Ίζυ Τσόπερ στην Μάικρο Χύτρα Ταχύτητας


Προσθέτουμε  (με αυτήν τη συγκεκριμένη σειρά και χωρίς να ανακατέψουμε στη συνέχεια): το κρέας, το αλεύρι που έχει περισσέψει από το μπωλ, τον θρυμματισμένο κύβο ζωμού, τα κομμένα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τις κομμένες τομάτες και τέλος το νερό. 

4. Τοποθετούμε το κάλυμμα και μαγειρεύουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 λεπτά στα 900 watts.
Απομακρύνουμε από το φούρνο και περιμένουμε για 15-20 λεπτά.
5. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή πατάτες μαγειρεμένες στον ατμό.