500 γραμμάρια bavette ή σπαγγέτι
1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χυμός από μισώ λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα πέστο
Αφαιρούμε τη φύτρα από το σκόρδο.
Σε ένα μούλτι βάζουμε το σκόρδο το κουκουνάρι την μισή παρμεζάνα το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, στην συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό το λάδι και το ταχίνι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια πηχτή και ομοιόμορφη σάλτσα.
Σπαγγέτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα πέστο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Αν η σάλτσα γίνει σφιχτή αραιώνουμε με το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.