βραστό μοσχαράκι στην χύτρα 7,6 λ
(#βραστό, #μοσχαράκι, #χύτρα)
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, χτένι ή λαιμό)
4-5 μέτριες πατάτες
3-4 καρότα
1 μεγάλο σέλινο (και τα φύλλα και τη ρίζα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το σκεύος και σωτάρουμε το κρέας χωρίς λάδι. Αφού γυρίσουμε το κρέας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γυρνάμε 2-3 φορές να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα λαχανικά μας κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα με τα υγρά του. Προσθέτουμε χλιαρό νερό για να μη κόψει ο βρασμός, προσθέτουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 45 λεπτά στη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει η κουζίνα σας.