Προφιτερόλ από την Φωτεινή
Κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
500 γραμ ζάχαρη
80 γραμ κακάο
80 γραμ αλεύρι
2 αυγά
1 κ.σ βούτυρο
Σου
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ.σ κοφτές βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
Εκτέλεση
Σου
Βράζουμε το νερό το βούτυρο και το αλάτι ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί ανακατευουμε συνεχώς. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και με μίξερ χειρός χτυπάμε προσθέτοντας τα αυγά. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε από τη ζύμη μας και βάζουμε σε ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν ψήνουμε με αέρα για 20 με 25 λεπτά στους 170 C
Κρέμα σοκολάτας
Βάζουμε τα 3/4 του γάλακτος με τη ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να λιώσουν. Εν τω μεταξύ με ένα αναδευτήρα σ ένα βαθύ μπωλ ανακατευουμε καλά το υπόλοιπο γάλα τα αυγά και το αλεύρι να Ομογενοποιηθούν (να μη έχει σβώλους). Τα ενσωματώνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα και ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατευουμε για να γυαλίσει η υφή της κρέμας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα να ακουμπάει η μεμβράνη την κρεμά για να μη πιάσει κρούστα ως ότου κρυώσει εκτός ψυγείου. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπωλ αφού έχουμε βάλει τα σου γεμισμένα με μια κρέμα στιγμής βανίλια ή με σαντιγί και γαρνίρουμε με σαντιγί
Για την σαντιγί εγώ προτείνω την φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί χωρίς προσθήκη ζάχαρις
Αντί για σου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα κρουασανάκια με γέμιση κρέμας μιλφέιγ
Διακόσμηση με τρούφα ή τριμμένα καρύδια