ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 8 ΚΟΡΝΈ
• 1 πακέτο ξηρή μαγιά (5 γρ.) ή 20 γρ. φρέσκια
• 125 ml χλιαρό νερό (30° C)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο (± 30 ml)
• 1 πρέζα αλάτι
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κ.γ. αλάτι (± 3 ml)
• 2 κ.σ. λάδι και 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• Συστατικά της επιλογής σας για τη γέμιση (π.χ. τομάτες σε κύβους, προσούτο, μοτσαρέλα, ρόκα)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1. Στο Μόντουλαρ Μπωλ 300ml, ανακατεύουμε τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Περιμένουμε να σταθεί για 10’.
2. Στο Μπωλ Αναμείξεως 3λ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα από το
Μόντουλαρ Μπωλ και δημιουργούμε μία ζύμη χρησιμοποιώντας το Κουτάλι Αναμείξεως μέχρις ότου η ζύμη να μην κολλάει στο μπωλ (αν χρειαστεί, προσθέστουμε ακόμη λίγο αλεύρι). Ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια μας.
3. Τοποθετούμε το κάλυμμα και περιμένουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας.
4. Αφαιρούμε τη σχάρα από το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 190°C, στον αέρα.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας τον Πλάστη σε κομμάτια των 20x50 εκ.
6. Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες κατά μήκος χρησιμοποιώντας τον κόπτη του Κορνέ Πάρτυ και έπειτα τις τυλίγουμε γύρω από τα κορνέ.
7. Χρησιμοποιώντας το Πινέλο Σιλικόνης αλείφουμε τη ζύμη με λάδι και την πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
8. Τοποθετούμε το Φύλλο Σιλικόνης με Πλαίσιο στην κρύα σχάρα του φούρνου και εναποθέτουμε πάνω του τα κορνέ. Βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο.
9. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετα ξεφορμάρουμε.
10. Γεμίζουμε τα κορνέ με τα υλικά της αρεσκείας μας: τομάτες σε κύβους με προσούτο, μοτσαρέλα, ελιές και λίγα φύλλα ρόκας θα είναι ένας καλός και νόστιμος συνδυασμός