Translate

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Ζύμη για τη βάση της μηλόπιτας:

Υλικά: •250γρ βούτυρο παγωμένο •250γρ ζάχαρη •1 αυγό •1 φακελάκι μπέικιν •50 ml παγωμένο νερό •1 πρέζα αλάτι •700-800γρ αλεύρι Εκτέλεση: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας και σπάμε το βούτυρο μέχρι το αλεύρι να γίνει κίτρινο σαν βρεγμένη άμμος. Ιδανικά πρέπει να φοράμε γάντια για να μη λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό, το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.