Translate

CHEESECAKE

Μαγείρεμα στα μικροκύματα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ        

75γρ. μπισκότα digestive
30
γρ. ζάχαρη
½
κ.γ. κανέλα
45
γρ. λιωμένο βούτυρο
 

Για τη γέμιση:
225
γρ. τυρί κρέμα
120
γρ. ζάχαρη
1
κ.γ (1ml) εκχύλισμα βανίλιας
125 ml
κρέμα γάλακτος
1
πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:
Φέτες λεμονιού
Εναλλακτική γαρνιτούρα
Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί

                                                                                                                                                                   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

1. Στο Έξτρα Τσόπερ ψιλοκόβουμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
    Προσθέτουμε μετά το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Τοποθετούμε τη Μάικρο Φόρμα στη βάση του Μάικρο Γκριλ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 

    Πιέζουμε με τον Πιεστή Πατάτας.
3. Με το κάλυμμα στην ψηλή θέση ψήνουμε στα μικροκύματα για 8’ στα 600 watts. Αφήνουμε να    κρυώσει χωρίς να αφαιρέσουμε τη Μάικρο Φόρμα. Μετά τοποθετούμε στο Δοχείο Κατάψυξης 2,25 Λ.

4. Για τη γέμιση: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος στο Έξτρα Τσόπερ και     ανακατεύουμε.
5. Στο Μάτζικ Σεφ 1,25 Λ., προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.     Έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με τη Σπάτουλα Σιλικόνης.
6. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα. Τοποθετούμε το Δοχείο Κατάψυξης2,25 Λ. στην         κατάψυξη  για 60’. 
7. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε το cheesecake από το ΔοχείοΚατάψυξης.
8. Γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού