Translate

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων  
ΥΛΙΚΑ
                                                                                                     
350 γρ.   Μάραθο
    1 εκ.   Φρέσκια πιπερόριζα
    1 κ.σ   Σόγια σως
    1 κ.σ   Ελαιόλαδο
300 γρ.   Σολωμός
    2  Στελέχη λεμονόχορτου
    3 κ.σ   Σουσάμι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε την καρδιά του μάραθου  με το Μαχαίρι καθαρισμού.
Κόβουμε σε ψιλές φέτες τον υπόλοιπο μάραθο με το Μούλτι Σεφ.
Στο Μάικρο Μούλτι βάζουμε 400 ml νερό και τοποθετούμε το μάραθο στο βαθύ  τρυπητό.
Τοποθετούμε το τρυπητό στη βάση και κλείνουμε το κάλυμμα.
Το αφήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10' στα 900 watt.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπερόριζα με το Σπίντυ Τσόπερ.
Προσθέτουμε τη σόγια σως και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κόβουμε τον Σολωμό σε μεγάλα κομμάτια και μαρινάρουμε  με το παραπάνω μείγμα.
Περνάμε τα κομμάτια Σολωμού σε ξυλάκια 
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα τοποθετούμε στο χαμηλό τρυπητό.
Το τοποθετούμε επάνω στο βαθύ τρυπητό του Μάικρο Μούλτι.
Κλείνουμε το κάλυμμα και μαγειρεύουμε στο  φούρνο μικροκυμάτων για 3-4' στα 600 watt.
Αφήνουμε να σταθεί για 5' και σερβίρουμε.