Translate

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (Σπαλομητα μοσχαρι)

 Υλικά


750 γρ   Σπαλομήτα σε μερίδες 
   6         Μεγάλες πατάτες
   4         Μέτριες μελιτζάνες
   2         Κόκκινες πιπεριές
3-4         Καρότα
    1        Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
    2        Κρεμμύδια
    2        Σκελίδες σκόρδο
    1        Κουτί χυμό ντομάτας
    2 κ.σ  Πελτέ
1-2        Σφηνάκια λευκό κρασί
             Αλάτι
             Πιπέρι μαύρο
             Πιπέρι κόκκινο
             Ρίγανη 

Εκτέλεση   

Σωτάρουμε το μοσχάρι προσθέτουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο το γυρνάμε λίγο και σβήνουμε
με το κρασί αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας μας 
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε περίπου 3/4 να σιγοβράσει. 
Κόβουμε τα λαχανικά σε καρεδάκια τα τηγανίζουμε η τα ψήνουμε στο φούρνο
σε λαδόκολλα. Τα βάζουμε στη γάστρα ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη προσθέτουμε
και τις μερίδες του κρέατος με το ζουμί τους περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας αφού διαλύσουμε
μέσα και τον πελτέ πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο για 3/4 της ώρας στους 200 C