Translate

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

 


Υλικά
    8 Κοπανάκια κοτόπουλο
500 Γραμμάρια ρύζι 
    2 Πορτοκάλια
    1 Σκελίδα σκόρδο

  50 Γραμμάρια βούτυρο
    1 Κουταλιά της σούπας μέλι
    4 Κουτάλια της σούπας μουστάρδα 
    1 Λεμόνι
Μια μικρή πιπερόριζα 

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε τα κοπανάκια και τα βάζουμε σε μια γάστρα.
Ετοιμάζουμε τον χυμό με το λεμόνι τα πορτοκάλια και το μέλι και τα ρίχνουμε στη γάστρα.
Ψιλοκόβουμε την πιπερόριζα  το σκόρδο 
τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με την μουστάρδα
και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Το σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε για 
άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κοπανάκια.
Αφού ροδίσουν τα βγάζουμε και βάζουμε το ρύζι μέσα στη γάστρα και το μαγειρεύουμε
μέσα στο ζωμό αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.