Translate

Καπ κεικ λεμονιου

Υλικά για 6 κάπ κέικ

150  γραμμάρια αλεύρι
125  γραμμάρια ζάχαρη
    1  φακελάκι βανίλια
    1  κουτάλι της σούπας μπείκιν πάουντερ
Ξυζμα απο 2 λεμονια
Χυμό από ένα λεμόνι
200  γραμμάρια γιαούρτι
100  γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
    2  αυγά


Για την γέμιση

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 mililitr κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τελευταίο βάζουμε το αλεύρι με το μπείκν. Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα γεμίζουμε τα χαρτάκια (φορμάκια) περίπου στα 2/3 και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.

 Γέμιση
 Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα 2--3 λεπτά και το βγάζουμε
από τη φωτιά. Βάζουμε και το χυμό λεμονιού.

Μόλις ετοιμαστούν τα καπ κεικ ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα και τα γεμίζουμε με κρέμα.
Καλύπτουμε την τρυπούλα και γαρνίρουμε με σαντιγί.