Translate

Σοκολατάκια Καραμέλας

Υλικά 

30ml νερό
200γρ ζάχαρη
50γρ κουβερτούρα 
30γρ βούτυρο




Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα που έχουμε βάλει στο μάτι της κουζίνας  ανακατευουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση μειώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι το χρώμα να γίνει χρυσαφί και να μυρίζει σαν καραμέλα.
Το βγάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει απαλό και ομοιόμορφο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για σοκολατάκια η σε παγοθήκη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσουν. Αφού παγώσουν τα ξεφορμάρουμε και είναι έτυμα.


Η ποσότητα των υλικών είναι για 20 περίπου σοκολατάκια εάν θέλουμε να κάνουμε παραπάνω διπλασιάζουμε η τριπλασιάζουμε τα υλικά.