Translate

καζαν ντιπι

https://youtu.be/uKXDAb6bebw

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα πλήρες
μισή κούπα ζάχαρη και 3-4 κσ για την καραμέλα
1 κούπα νισεστέ
1 βανίλια φυσική η 2 κάψουλες βανίλια λευκή


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα κρύο την ζάχαρη το νισεστέ να 
λιώσουν έπειτα το βάζουμε στη φωτιά και ανακατευουμε συνεχώς με ένα 
σύρμα σύντομα η κρέμα πήζει και την κατεβάζουμε από την φωτιά 
(την λευκή βανίλια την προσθέτουμε αφού κατεβάσουμε την κρέμα ενώ την 
φυσική στην αρχή και βράζουμε και τον φλοιό για έξτρα γεύση και το αφαιρούμε όταν γίνει η κρέμα).Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε 
3-4 κουταλιές ζάχαρη να γίνει καραμέλα με προσοχή να μην σας πικρίσει ρίχνουμε μια κουτάλα βαθιά από την κρέμα και συνεχίζουμε 
λίγα λεπτά ακόμη το ψήσιμο της καραμέλας με την κρέμα έπειτα βάζουμε 
και την υπόλοιπη κρέμα Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο 3-4 ώρες 
αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και κόβουμε σε κομμάτια