Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια!
Η συνταγή
Υλικά:
• Μισή κούπα καρύδια
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• Μισό κιλό ψωμί μπαγιάτικο
• 60 ml ξύδι λευκό
• 1 κ.γ. αλάτι
• 230 ml λάδι
• Για το σερβίρισμα, Ελιές και Μαϊντανό
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Στο έξτρα τσόπερ ψιλοκόβουμε τα καρύδια με το σκόρδο, έπειτα προσθέτουμε το μισό ψωμί, το μισό ξύδι, το αλάτι, λίγο λάδι και συνεχίζουμε με το έξτρα τσόπερ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο ψωμί, το ξύδι και λίγο ακόμη λάδι. Βάζουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο λάδι και αναμιγνύουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο.