Translate

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ [Μαγείρεμα στα μικροκύματα]

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΙΔΕΣ
 

• 40γρ. λιαστές τομάτες
• 20γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• 25γρ. τυρί κρέμα
• 2 στήθη κοτόπουλο
± 220γρ. το καθένα
• 2 οδοντογλυφίδες
• 30ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 1 φέτα ψωμί (για ζέσταμα)

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
 

1. Στο Σπίντυ Τσόπερ ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Προσθέτουμε την παρμεζάνα
και το τυρί κρέμα.
2. Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε μια τομή, χαράζοντας κατά μήκος τα
φιλέτα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
3. Με το Πινέλο Σιλικόνης, αλείφουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι.
4. Βάζουμε μια φέτα ψωμί στο Μάικρο Γκριλ, τοποθετούμε το κάλυμμα σε
χαμηλή θέση και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2’ 30’’ στα 900 watts
για να προθερμανθεί το σκεύος.
5. Αφαιρούμε το ψωμί και τοποθετούμε στο κέντρο τα φιλέτα.
6. Τοποθετούμε το κάλυμμα στη χαμηλή θέση και μαγειρεύουμε για 6’ στα 900
watts. Γυρίζουμε από την άλλη μεριά τα φιλέτα και απομακρύνουμε υγρά που
έχουν δημιουργηθεί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’ στα 900 watts.
7. Σερβίρουμε με ζυμαρικά.