ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΛΙΧΟΥΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
• 1 κιλό λευκό ψάρι φιλέτο σε κύβους
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 3 λάιμ
• 1 κόκκινη πιπεριά
• φρέσκος κόλιανδρος
• 1 μάνγκο
• 30 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1. Στο Έξτρα Τσόπερ 1,3λ, ψιλοκόβουμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ.
2. Με τον Μίνι Τρίφτη Χειρός παίρνουμε το ξύσμα από ένα λάιμ και γαρνίρουμε το ψάρι μας.
3. Με το Μαχαίρι Καθαρισμού αφαιρούμε τη φλούδα, το λευκό μέρος, αλλά και τις μεμβράνες των λάιμ.
4. Κόβουμε τη σάρκα των λάιμ σε κομματάκια και την πολτοποιούμε στο Έξτρα Τσόπερ. Βάζουμε τον πολτό στο μπωλ με το ψάρι.
5. Καθαρίζουμε το μάνγκο. (Κρατάμε λίγες φέτες για γαρνίρισμα). Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο στο Έξτρα Τσόπερ. Έπειτα το προσθέτουμε στο ψάρι.
6. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά (χωρίς τα σποράκια) και τον κόλιανδρο στο Έξτρα Τσόπερ
και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπωλ με το ψάρι.
7. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
8. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Έξτρα Τσόπερ Αποτελείται από κάλυμμα, τρεις λεπίδες, αναδευτήρα, χωνί και μια αντιολισθητική βάση. 15,6 x 19,5 εκ. ύψ. |
Μίνι Τρίφτης Χειρός |
Μαχαίρι Καθαρισμού |