ΥΛΙΚΑ
5 Κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 1/2 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
η χωριάτικο
1 Κουταλιά της σούπας αλάτι
4 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού
μαχλέπι κοπανισμένο
4 Κόκκους μαστίχα Χίου τριμμένη
100 γρ. Νωπή μαγιά
Λίγο γάλα εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη ανοίγετε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνετε εκεί τη μαγιά που έχετε διαλύσει με λίγο χλιαρό γάλα.
Παίρνετε αλεύρι γύρω γύρω με το χέρι σας και φτιάχνετε έναν αραιό χυλό, τον σκεπάζετε με αλεύρι που παίρνετε γύρω από τη λακκούβα, αφήνετε να φουσκώσει η μαγιά σκεπάζοντας με μια πετσέτα τη λεκάνη.
Αφού φουσκώσει προσθέτετε το αλάτι τη ζάχαρη το ταχίνι χτυπημένο, το μαχλέπι και τη μαστίχα
και ζυμώνετε, ρίχνετε νερό όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ζύμη ομοιόμορφη και αφράτη.
Πλάθετε με τη ζύμη στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λίγο ταχίνι και πασπαλισμένο με αλεύρι, τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Όταν είναι έτοιμα τα αλείφετε από πάνω με το γάλα, ψήνετε τα ψωμάκια στους 250 βαθμούς
για 15 λεπτά μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Ψήσιμο 45 λεπτά
Για να γίνουν τα ψωμάκια αφράτα χρειάζονται αρκετό ζύμωμα.