Translate

Κέικ με καρότο και καρύδια






Υλικά
4 αυγά
200 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
250 γραμ. καστανή ζάχαρη
300 ml ελαιόλαδο
3,5 κούπες καρότο τριμμένο
4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
1 μπέικιν

Κρέμα
50 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. τυρί κρέμα
1,5 Κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
60 γραμ. Άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα μπωλ  προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, την κανέλα, το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα διαλυμένη σε χυμό από ένα πορτοκάλι και τέλος τα καρύδια, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν, το ρίχνουμε στη φόρμα  και ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Κρέμα τυριού Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και το απλώνουμε στο κέικ, με μια σπάτουλα σιλικόνης πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδια τριμμένα.