Translate

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ




ΥΛΙΚΑ

1         φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
1 1/2   φλιτζάνι του τσαγιού αλισίβα
1         φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού                και το ξύσμα του
2         φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2         φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα                          κοπανισμένη

1/2      φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1/2      φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
l          κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
3/4      του φλιτζανιού του τσαγιού κονιάκ
5         φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3         κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1/2      κουταλάκι του γλυκού σόδα
2         αχλάδια καθαρισμενα και κομμένα σε κύβους
           φρυγανιά τριμμένη 
           ζάχαρη άχνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το νερό, το χυμό του πορτοκαλιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Αλείφετε ένα ταψάκι με ταχίνι και το πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά για να μην κολλήσει το κέικ.
Αδειάζεται μέσα το μείγμα. 
Μισοβυθίζεστε στο κέικ τα αχλάδια και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο, στους
170"C, 1 ώρα περίπου. 
Πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άγχη και σερβίρετε.


Για να φτιάξετε την αλισίβα
βράζετε 5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό με 2 κουταλιές της σούπας στάχτη 5' περίπου. 
Αφήνετε την αλισίβα να κατασταλάξει, τη σουρώνετε και τη χρησιμοποιείτε στο κέικ σας.