Translate

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια στο γουόκ

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια Υλικά 1 στήθος κοτόπουλο 3 χρωματιστές πιπεριές 500γρ μανιτάρια 1 κρεμμύδι 1 κ.σ. αλάτι 0,5 κ.γ. πιπέρι 1 κ.σ. ρίγανη 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.γ. μέλι 0,5 ποτήρι κρασί λευκό 1 λεμόνι χυμό Εκτέλεση Κόβουμε το στήθος λωρίδες και μαρινάρουμε με μία κουταλιά λάδι αλάτι πιπέρι και λίγο κάρυ. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και το κρεμμύδι. Κόβουμε με τον ματζικ κοπτη τα μανιτάρια λεπτά. Σοτάρουμε στο γουόκ το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα το αποσύρουμεκαι προσθέτουμε και την ρίγανη, Έπειτα βάζουμε ελάχιστο λάδι και Σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι τα αποσύρουμε. Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια ακριβώς το ίδιο μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Εν τω μεταξύ βάζουμε στο σεικερ το κρασί το λεμόνι την μουστάρδα το μέλι και τα Αναμιγνύουμε. Σβήνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια κλείνουμε το καπάκι, κλείνουμε και το μάτι της κουζίνας. Ανοίγουμε το καπάκι έπειτα από ένα τέταρτο και είναι έτοιμο να συνοδεύσει το ρύζι, το κους κους,το πλιγούρι ακόμη και τα μακαρόνια μας.