Translate

Ψωμί στην σωτεζα 5,7λ

Υλικά 400 γρ αλεύρι 7 γρ μαγιά 1 κ.γ αλάτι 300 μ.λ νερό Εκτέλεση Σε ένα μπωλ αναμείξεως βάζουμε το χλιαρό νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε με την σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτουμε και το αλεύρι αφού έχουμε βάλει το αλάτι μέσα Γίνεται αρκετά μαλακό το αφήνουμε περίπου 8 ώρες να σταθεί και να φουσκώσει. Είναι σημαντικό αυτό το στάδιο πιστέψτε με. Ρίχνουμε στα πλαϊνά του δοχείου αλεύρι και με την σπάτουλα το ξεκολλάμε από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε την ζύμη μας με την σπάτουλα σιλικόνης στην σωτεζα αφού την έχουμε βάλει στον φούρνο να ζεσταθεί.Περίπου ένα τέταρτο. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα