ΥΛΙΚΑ
600 γρ.Μπρόκολο κομμένο σε μπουκέτα
3 Πατάτες μικρές
250 γρ. Ρεβίθια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λουρίδες
1/2 Κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο
1/3 Φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε νερό με σόδα.
Την επόμενη μέρα τα τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες για να φύγουν οι φλούδες.
Τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βράζουμε το μπρόκολο 6 με 8 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε κυβάκια.
Βάζουμε σε μια πιατέλα τα μπρόκολα τις πατάτες και στο κέντρο ρεβίθια.
Σκορπίζουμε το κρεμμύδι από πανό.
Σε ένα μικρο μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι με το σκόρδο το λεμόνι αλατοπίπερο.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τις πιπεριές
το δεντρολίβανο και το μαϊντανό.