Translate

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:
•1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό
•1 φλ. καφέ λευκό ξύδι
•2 σκελίδες σκόρδο
•2 φύλλα δάφνης
•150 ml ελαιόλαδο
•2 κ.σ. πελτέ
•1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα
•500 γρ. μακαρόνια κοφτά
•Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη γάστρα 5 l. το χταπόδι, το ξύδι, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς στο φούρνο. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το χταπόδι από μέσα. Προσθέτουμε στο ζουμί από το χταπόδι, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μακαρονάκι και 1 λίτρο ζεστό νερό και πιπερόνουμε. Το βάζουμε στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά. Το βγάζουμε και κόβουμε μέσα, με το ψαλίδι της Tupperware, το χταπόδι σε μπουκιές. Το βάζουμε στο φούρνο για ακόμη 15 λεπτά. Προσοχή το χταπόδι είναι αλμυρό και δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, εκτός αν το προτιμάτε πιο αλμυρό. Καλή επιτυχία!